LOS ANĐELES

Još jedna holivudska legenda pobijedila koronu

Mel Gibson proveo je sedmicu u bolnici u Los Anđelesu u aprilu nakon što je testiran pozitivno na COVID-19, saopćio je njegov predstavnik

Gibson: Uspješan oporavak. Arhiv

Avaz.ba

24.7.2020

Mel Gibson proveo je sedmicu u bolnici u Los Anđelesu u aprilu nakon što je testiran pozitivno na COVID-19, saopćio je njegov predstavnik.

Šezdesetčetverogodišnji glumac i režiser potpuno se oporavio i „osjeća se sjajno“. Također je dodao da je od tada Gibson „u više navrata“ imao negativan test na koronavirus, prenosi Fena.

Gibson je posljednja u dugom nizu slavnih ličnosti s dijagnosticiranom zarazom koronavirusom i onih koji su se oporavili, uključujući još jednu holivudsku zvijezdu Toma Henksa (Hanks), kao i Ritu Vilson (Wilson), Džordža Stefanopulosa (George Stephanopoulos) i pjevačicu Pink.

Kod većine ljudi, koronavirus izaziva blaže ili umjerene simptome kao što su groznica ili kašalj koji nestanu u dvije do tri sedmice. Kod nekih, posebno kod starijih ljudi s postojećim zdravstvenim problemima, može izazvati teško obolijevanje, pa čak i s fatalnim ishodom.

Sjedinjene Američke Države imaju više od četiri miliona potvrđenih slučajeva koronavirusa, uz više od 140.000 preminulih, sudeći po podacima koje je prikupio Univerzitet „Johns Hopkins“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.