CRNA GORA

Đukanović: Imamo rješenja za sve izazove i to želimo da podijelimo s građanima na ovim izborima

On je tom prilikom istakao da na predstojećim izborima, kako je saopšteno, "branimo najveće vrijednosti Crne Gore

Đukanović posjetio Herceg Novi. DPS

Avaz.ba

12.8.2020

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović posjetio je Herceg Novi, gdje je imao odvojene susrete s aktivistima OO DPS, sa istaknutim privrednicima i preduzetnicima, kao i opštinskim Savjetom mladih DPS, saopšteno je iz te partije.

On je tom prilikom istakao da na predstojećim izborima, kako je saopšteno, "branimo najveće vrijednosti Crne Gore, branimo opredjeljenje da pripadamo evropskom društvu i razvijamo evropske vrijednosti..."

- Prihvatajući te vrijednosti: stabilnost, vladavinu prava, odgovornost, borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, stići ćemo i do evropskog standarda, evropskih plata i penzija i povešćemo sa sobom i one koji se tome sada protive - rekao je između ostalog Đukanović.

On se u razgovoru sa privrednicima posebno osvrnuo na aktuelnu zdravstvenu krizu koju smatra i svojevrsnim ispitom za crnogorski državni sistem.

- Istakao je važnost ekonomsko - socijalne podrške Vlade Crne Gore kroz pakete antikriznih mjera, i podsjetio da smo kroz prvi paket zaštitili egzistencijalno ugrožene građane i grupe biznisa posebno izložene riziku, kako poslodavci ne bi posegli za otpuštanjem radnika i kako bi sačuvali potencijal za dalji razvoj. Tako se čuva stabilnost društva i odgovorno upravlja, kazao je Đukanović i prisutnim privrednicima i preduzetnicima skrenuo pažnju na razvojni karakter novog, trećeg paketa mjera, vrijednog preko milijardu eura, koji nije samo paket podrške privredi i građanima u uslovima korone, nego  podržava i nove, razvojne mogućnosti Crne Gore na srednji rok.


Drugi izazov, na koji Đukanović ukazuje dugoročne je prirode, jer, kako je navedeno, Crna Gora ne smije da posustane u svom ekonomskom razvojnom zamajcu.

- Zbog toga je važno da Demokratska partija socijalista bude i dalje ona snaga koja će upravljati crnogorskom državnom politikom i dominantno biti odgovorna za rješavanje problema kroz koje prolazi crnogorsko društvo. Ako nam je nešto nasušno potrebno u narednom periodu, potrebna nam je stabilnost, jasna vizija i odlučnost. DPS je pokazao da odgovorno čuva stabilnost, i da ima jasnu viziju. Pred ovim aktuelnim problemima nijesmo ustuknuli, ne pokazujemo malodušnost, niti smo pesimisti, imamo rješenja - to želimo da podijelimo sa građanima Crne Gore na ovim izborima. Da im kažemo: spremni smo da i dalje odlučno radimo za Crnu Goru -  piše u saopštenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.