NAJAVLJEN NA INTERNETU

Bez okupljanja neonacista u Beogradu

Oko 18 sati, za kada je koncert bio najavljen, ispred zgrade BIGZ-a nije bilo okupljanja

Zgrada BIGZ-a. rse

Fu. M.

10.10.2020

Koncert neonacističkih grupa, koji je na internetu bio najavljen za 10. oktobar uvečer u zgradi BIGZ-a u Beogradu, nije održan.

Oko 18 sati, za kada je koncert bio najavljen, ispred zgrade BIGZ-a nije bilo okupljanja, a kako je javlja RSE na ulazu su bili policajci u civilu.

Obezbjeđenje na portirnici zgrade BIGZ-a za RSE je navelo da u Klubu 28 u toj zgradi, u čijim je prostorijama najavljeno održavanje koncerta, "nema nikoga i da se ništa ne dešava".

Događaj je najavljen na internetu, a kako se vidi u najavi, zamišljen je kao memorijalni skup posvećen Britancu Janu Stjuartu Donaldsonu, osnivaču neonacističke međunarodne skinhed mreže "Krv i čast".

U najavi je potpisan i Klub 28, a brojevi 2 i 8 predstavljaju drugo i osmo slovo abecede B i H sto su početna slova imena neonacističke grupacije koju je osnovao Jan Stjuart Donaldson, Blood and Honour, što na engleskom znači Krv i čast.


Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP) navelo je da će u slučaju eventualnog okupljanja neonacista na koncertu u Beogradu, ta institucija preduzeti neophodne mjere.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.