BILA VEOMA LJUBAZNA

Bajdena kraljica Elizabeta podsjetila na majku: Pitala me za Putina i Đinpinga

Mislim da se ne bi uvrijedila ako kažem da me podsjetila na moju majku, njezin pogled i velikodušnost, rekao je Bajden

Bajden je potvrdio da je pozvao kraljicu da posjeti Bijelu kuću. AFP

A. J.

13.6.2021

Predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) rekao je da ga je britanska kraljica Elizabeta II. podsjetila na njegovu majku te da ga je pitala za kineskog predsjednika Si Đinpinga i ruskog predsjednika Vladimira Putina na čaju u dvorcu Vindsor u nedjelju.


Bajden je bio pun riječi hvale za 95-godišnju britansku kraljicu nakon njihova privatnog sastanka održanog na kraju summita skupine G7, na kojem je pozvao na usklađeno djelovanje u vezi Kine, te prije sastanka s Putinom u srijedu, javlja Hina.


- Mislim da se ne bi uvrijedila ako kažem da me podsjetila na moju majku, njezin pogled i velikodušnost. Jako je ljubazna, to ne čudi, ali imali smo odličan razgovor. Pitala je za dvojicu čelnika, onog s kojim ću se sastati, gospodina Putina, i Sija Đinpinga, i dugo smo razgovarali - rekao je Bajden (78) novinarima prije odlaska iz Londona.



Bajden je potvrdio da je pozvao kraljicu da posjeti Bijelu kuću.

Kraljica se već sastala s Bajdenom i njegovom suprugom tokom njihova boravka u Britaniji. Organizirala je prijem za čelnike G7 i njihove supruge u petak navečer u Kornvolu gdje je održan trodnevni samit.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.