PROTESTI ZBOG MJERA

Nizozemski premijer Rute demonstrante nazvao "idiotima"

Govoreći o protestima protiv obaveznog vakcinisanja koji su počeli u petak u Roterdamu, a potom se proširili i na druge gradove, holandski premijer Mark Rutte je rekao da je "pod krinkom protesta vršeno otvoreno nasilje"

Nizozemski premijer Rute nazvao "idiotima" demonstrante. Agencije

N. Aj. / Anadolija

22.11.2021

Premijer nizozemske vlade Mark Rute (Rutte) upotrijebio je izraz "idioti" za demonstrante koji se posljednja tri dana sukobljavaju s policijom na demonstracijama zbog mjera protiv pandemije koronavirusa, javlja Anadolu Agency (AA).

Govoreći o protestima protiv obaveznog vakcinisanja koji su počeli u petak u Roterdamu, a potom se proširili i na druge gradove, Rute je rekao da je "pod krinkom protesta vršeno otvoreno nasilje".

Napominjući da su demonstranti napali policiju, vatrogasce i hitnu pomoć, Rute je rekao: "Ovo nema nikakve veze s protestima".

Navodeći da su dugotrajne neizvjesnosti uzrokovane Covid-19 izazvale mnogo nemira u društvu, Rute je rekao: "Ali, nikada ne odobravam da ti idioti, samo zato što su nesretni, vrše direktno nasilje nad ljudima koji čuvaju ovu zemlju sigurnom".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.