EKSKLUZIVNO

Odložena obdukcija dijelova tela nađenih u Dunavu, zna se samo da je u pitanju krupan muškarac

U medijima su se sinoć pojavile spekulacije da je možda reč o prije dva mjeseca nestalom mladom Splićaninu Mateju Perišu

Prostor u kojem su ostaci pronađeni. Tanjug

Piše: D. H.

5.3.2022

Obdukcija dijelova tijela koji su jučer nađeni u Dunavu kod Kostolca obavit će se, ipak, narednih dana kada bi vještak mogao da se izjasni o detaljima koji bi razotkrili o kome je tačno riječ, saznaje "Telegraf.rs" .

- Istraga u ovom slučaju je u toku. Do sada je poznato da su nađeni samo dijelovi tela i da je osoba imala na sebi tamne patike. Po onome što se može zaključiti jeste da je u pitanju osoba krupnije građe i najvjerovatnije muškarac - kaže izvor Telegrafa.

Prema informacijama do kojih je "Telegraf.rs" došao, sudski vještak će pokušati na osnovu dijelova tijela da utvrdi starost, ali i to da li je riječ o muškarcu ili ženi.

- Kada dobijemo sve potrebne informacije i izvučemo DNK-a profil pronađene osobe suzit ćemo krug i na osnovu njega narediti upoređivanje sa DNK-a profilima koje imamo u bazi- dodaje  izvor.

Ono što je istraga jučer pokazala jeste da je tijelo najverovatnije u vodi oko pola godine.

U medijima su se sinoć pojavile spekulacije da je možda reč o prije dva mjeseca nestalom mladom Splićaninu Mateju Perišu.

- Ja ne želim da se bavim nagađanjem. Ponovo vam kažem samo me istina zanima. Policija me nije kontaktirala - rekao je za portal Telegrafa Nenad Periš, otac nestalog mladića.

Dijelove tijela jučer je pronašao alas koji je pecao na desnoj strani Dunava na mjestu Pepelište kod Požarevca. On je o cijelom slučaju obavijestio policiju, a u slučaj je uključeno i Više tužilaštvo u Požarevcu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.