KOD NJENE KUĆE

Pokušan atentat na potpredsjednicu Argentine, napadač uhapšen

Ubrzo nakon napada policijski glasnogovornik je objavio da je naoružani muškarac uhapšen u blizini rezidencije, a "oružje je pronađeno nekoliko metara od mjesta događaja"

Pokušali ubiti potpredsjednicu Argentine. TWITTER

S. S.

2.9.2022

Potpredsjednica Argentine Kristina Kirhner (Cristina Kirchner) napadnuta je, ali napadač nije pucao na nju i ubrzo je uhapšen.

Nekoliko televizijskih kanala prikazalo je snimku napadača kako cilja u glavu Kirhner dok je izlazila iz automobila koji ju je dovezao kući. Napadač nije pucao i Kirhner je bez povreda.

Incident se dogodio na ulazu u njezinu kuću u Buenos Airesu, gdje su se posljednjih dana okupile stotine demonstranata kako bi podržali bivšu predsjednicu koja je usred suđenja za korupciju. Muškarac, koji nije pucao, prišao je Kirhner usred gomile koja je čekala da je pozdravi i zamoli je za autogram za autobiografsku knjigu.

Ubrzo nakon napada policijski glasnogovornik je objavio da je naoružani muškarac uhapšen u blizini rezidencije, a "oružje je pronađeno nekoliko metara od mjesta događaja". Također je rekao da bi čovjek mogao biti brazilskog porijekla.

Stotine aktivista okupilo se od prošle sedmice ispred kuće Kristine Kirhner (69), optužene za prevaru i korupciju u vezi s dodjelom javnih ugovora u njenom uporištu Santa Kruzu, tokom njena dva predsjednička mandata (2007. -2015.).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.