BIVŠI PREDSJEDNIK SAD

Barak Obama navodno kupuje NBA tim

Čuo sam da je Obama uključen u jednu od tih grupa, a on je čovjek za kojeg mislim da bi bogati željeli da bude ispred njih, rekao je NBA analitičar Bil Sajmons

Obama: Veliki ljubitelj sporta. The Washington Post

E. Ć.

27.10.2022

Nekadašnji američki predsjednik Barak Obama (Barack), član je grupacije koja je zainteresovana za kupovinu Finiks Sansa, kluba koji se takmiči u NBA, otkrio je Bil Sajmons (Bill Simons), NBA analitičar i osnivač stranice "The Ringer".

Čuo sam da je Obama uključen u jednu od tih grupa, a on je čovjek za kojeg mislim da bi bogati željeli da bude ispred njih - rekao je Sajmons. 

Podsjetimo, Robert Sarver je zbog optužbi za rasizam, seksizam i seksualno uznemiravanje morao prodati Finiks Sanse, koji sada čekaju novog vlasnika. Obama je poznat kao ljubitelj sporta, a često je prisustvovao utakmicama NCAA ili Čikago Bulsa. 

Prema procjenama američkih medija, cijena Finiks Sansa mogla bi biti najmanje četiri milijarde dolara. Na špekulacije oko Obamine kupovine Sansa, reagirao je i bivši igrač ovog tima Čarls Barkli (Charles Barkly).

Da me Obama nazvao i rekao i pitao želim li biti dio vlasništva ekipe rekao bih prokleto da. Jako volim i cijenim tog čovjeka - rekao je Barkli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.