JUČER OSLOBOĐEN

Slavlje u Hersonu drugi dan zaredom

Nacionalni TV i radijski programi ponovno su se počeli emitirati u gradu, a savjetnik gradonačelnika Hersona rekao je da su humanitarna pomoć i zalihe počele pristizati iz susjedne regije Mikolajiv

Slavlje u centru Hersona. Twitter

H. J. I.

12.11.2022

Ukrajinska vojska uspjela je jučer osloboditi Herson nakon devetomjesečne okupacije od strane Rusije. Građani su ukrajinske vojnike dočekali sa plavo-žutim zastavama, a slavlje se nastavilo i danas.

Ukrajinski policajci i novinari vratili su se u Herson nakon što su se ruske trupe povukle iz regije. Nacionalni TV i radijski programi ponovno su se počeli emitirati u gradu, a savjetnik gradonačelnika Hersona rekao je da su humanitarna pomoć i zalihe počele pristizati iz susjedne regije Mikolajiv.


Šef ukrajinske nacionalne policije Igor Klimenko objavio je danas na Facebooku da je u gradu oko 200 policajaca, postavljaju kontrolne tačke i prikupljaju dokaze o mogućim ratnim zločinima.


Novinarka Katerina Malofieieva stigla je u Herson i objavila fotografije iz centra grada, gdje ljudi na ulicama i dalje slave.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.