TOKOM NOĆI

Izrael bombardovao Damask: Ranjena dva sirijska vojnika

Prema sirijskoj novinskoj agenciji SANA, neke rakete su presretnute, ali su udari nanijeli određenu štetu, iako nije precizirano šta su bili ciljevi

Potvrđena je najmanje jedna eksplozija na periferiji Damaska. Twitter

H. J. I.

21.12.2022

Izraelski ratni avioni bombardovali su sinoć ciljeve u blizini glavnog grada Sirije, javila je zvanična sirijska arapska novinska agencija (SANA). 

Izraelske odbrambene snage (IDF) gađale su ciljeve u blizini sirijske prestonice Damaska. U napadu su ranjena dva sirijska vojnika. Potvrđena je najmanje jedna eksplozija na periferiji Damaska.

Prema sirijskoj novinskoj agenciji SANA, neke rakete su presretnute, ali su udari nanijeli određenu štetu, iako nije precizirano šta su bili ciljevi.

Vojni izvor je u izjavi za SANA rekao da je "oko 00.30 sati izraelski neprijatelj pokrenuo zračnu agresiju sa talasima raketa iz sjeveroistočnog pravca Tiberijskog jezera, gađajući neke lokacije u blizini grada Damaska i naša protivvazdušna odbrana presrela je neprijateljske projektile i oborila jedan broj njih".

Izraelsko vazduhoplovstvo izvelo je zračne napade iznad Galilejskog jezera na sjeveru Izraela. Avioni IAF-a su primijećeni kako lete iznad sjevernog Izraela u vrijeme napada. Tel Aviv još nije komentarisao napade. Izrael često bombarduje Siriju, ali rijetko priznaje svoje operacije u susjednoj zemlji.

U jednom od posljednjih izraelskih napada na Siriju pogođena je ključna radarska baza sirijske vojske u južnoj provinciji Suvajda. Nekoliko sati nakon napada, izraelska vojska je bacila prijeteće letke u tom području, upozoravajući sirijske vojnike da ne sarađuju sa Iranom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.