RANO JUTROS

Izrael izvršio napad na aerodrom u Damasku: Dvojica vojnika ranjeni, a dvojica poginuli

Rakete lansirane iz zraka došle su iz smjera Tiberijadskog jezera u Izraelu oko dva sata ujutru po lokalnom vremenu u ponedjeljak

Napad se desio u toku noći. TWITTER

Piše: E. A.

2.1.2023

Izraelske rakete su ubile najmanje dva sirijska vojnika, te stavila izvan upotrebe glavni međunarodni aerodrom u zemlji, saopćila je Sirijska vojska.

Rakete lansirane iz zraka došle su iz smjera Tiberijadskog jezera u Izraelu oko dva sata ujutru po lokalnom vremenu u ponedjeljak. Ciljan je međunarodni aerodrom u Damasku i okolini, rečeno je od strane vojske, a prenijela je novinska agencija SANA.

U saopćenju je navedeno i to da je došlo do pogibije dvojice vojnika, ranjavanjem još dvojice, određenim materijalnim gubicima i izbacivanjem aerodroma iz upotrebe.

Sirijski opservatorij za ljudska prava, promatračka grupa sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu, istakli su da su izraelski napadi pogodili aerodrom kao i skladište oružja u blizini objekta južno od Damaska, te dodali da su najmanje četiri osobe ubijene u napadu.

Također, nije bilo nikakvog komentara iz Izraela, a ovo je drugi put da je međunarodni aerodrom u Damasku stavlje van pogona u manje od godinu dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.