RUSKI MINISTAR

Šojgu obišao gradilišta u Mariupolju

Izvještaj o obnovi velikog akvadukta koji bi povezivao Narodnu Republiku Donjeck na istoku Ukrajine s ruskom regijom Rostov je predstavljeno ministru

Šojgu: Tokom obilaska. Printscreen

A. O.

6.3.2023

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu obišao je Mariupolj, grad u istočnoj ukrajinskoj regiji, koji je Moskva okupirala, kako bi se lično osvjedočio o radovima na obnovi regije Donbas, objavila je ruska vojska.

Ministar Šojgu pregledao je već obnovljene objekte i obišao nova gradilišta u Mariupolju, saopćila je vojska o obilasku zone takozvane „posebne vojne operacije", što je naziv koji Moskva redovno koristi za rat u Ukrajini.

Šojgu je obišao medicinski centar i novu stambeni kvart te mu je predstavljen plan obnove škola u Mariupolju, lučkom gradu koji su ruske jedinice osvojile u maju nakon višemjesečne opsade.

Izvještaj o obnovi velikog akvadukta koji bi povezivao tzv. Narodnu Republiku Donjeck na istoku Ukrajine s ruskom regijom Rostov također je predstavljeno ministru, navodi isti izvor.

Šojgu je u subotu obišao "zapovjedništvo" gdje se vodi krvava bitka za Bahmut, a krajem decembra dvaput je posjetio zone takozvane "posebne vojne operacije" u Ukrajini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.