HAOS U NJUJORKU

Fanatična obožavateljica Trampa htjela rastrgati transparent

Iako ih je bio dosta, Trampovih pristaša nije ni izbliza bilo onoliko koliko ih se okupilo u Vašingtonu 6. januara 2021.

Šokantni prizori u Njujorku. Printscreen

L. S. R.

4.4.2023

Ispred zgrade suda u Njujorku, gdje se održava suđenje bivšem predsjedniku Donaldu Trampu (Trump), nastao je pravi haos kad su Trampove pristaše izgubile kontrolu i počele dobacivati demonstrantima s druge strane i okupljenim novinarima, piše "Daily Mail".

Imam covid

Velika Trampova obožavateljica Džulijet Džermanota (Juliet Germanotta) bacila se na transparent protiv Trampa i pokušala ga potrgati. Demonstranti koji su plakat donijeli, počeli su se prepucavati s njom, a ona je počela vikati: "Imam covid!"

Reporterki "Foxa 5" Bertini bilo je onemogućeno da se javi uživo u program s mjesta događaja, a jedna je demonstrantica ljutito vikala: "Je*ite se, bijelci!" Jedan je razjareni čovjek svima prijetio da se "ne zaje*avaju s njim".

 

Na skupu se pojavila i republikanska kongresnica Merdžori Tejlor Grin (Marjorie Taylor Greene), vatrena Trampova obožavateljica, no dok je pokušavala govoriti, demonstranti protiv Trampa su je ometali bukom i uzvikivali "Nacisti!", "Ne volimo naciste u Njujorku!"...

Uporedila Trampa s Isusom Kristom

Kongresnica se nakon toga popela na klupu i pokušala okupljenima obratiti megafonom. Rekla je da je slučaj protiv bivšeg predsjednika "parodija" i da se to "nikada ne bi trebalo događati u Americi".

Jedan joj je muškarac doviknuo da se "makne iz našeg je*enog grada" i "nabije si svoje jevrejske svemirske lasere", što je referenca na kontroverznu opasku koju je Grein svojevremeno izrekla.

Nakon što je govorila samo pet minuta, vratila se do svog automobila, ondje usporedila Trampa s Nelsonom Mandelom i Isusom Kristom te otišla.

Iako ih je bio dosta, Trampovih pristaša nije ni izbliza bilo onoliko koliko ih se okupilo u Vašingtonu 6. januara 2021.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.