KONTROVERZNI ČASOPIS

"Charlie Hebdo" ismijava kralja Čarlsa: Na glavi mu lobanja princeze Dajane

Još uvijek nije jasno da li se radi o zvaničnoj karikaturi ovog časopisa

Karikatura koja ismijava kralja Čarlsa. Twitter

Z. K.

3.5.2023

Kontroverzni francuski satirični časopis "Charlie Hebdo" ovaj put ismijava kralja Čarlsa (Charles). Naime, na Twitter profilu ovog satiričnog časopisa osvanula je nova karikatura na kojoj se vidi kralj Čarls (Charles) dok mu je na glavi lobanja princeze Dajane (Diana).

Također je jučer na Twitter profilu najavio prodaju novog broja i naslovnicu na kojoj je glavna vijest krunidba kralja Čarlsa, koja će se održati u subotu 6. maja. Još uvijek nije jasno da li se radi o zvaničnoj karikaturi ovog časopisa na kojoj se vidi karikaturu kralja Čarlsa dok mu je na glavi lobanja s plavom kosom kakvu je imala princeza Dajana, a pored njega se nalaze prinčevi Hari (Harry) i Vilijam (William).


Naslov glasi "Charles III. Uspješna krunidba", a bizarnost karikature dodatno je pojačala izjava, gdje prinčevi Hari i Vilijam govore da je i njihova mama došla na krunidbu.

Interesantno je što je ovaj isti profil na Twitteru nakon smrti kraljice Elizabete u septembru, objavio sličnu karikaturu kralja Čarlsa, gdje su u naslovu napisali da je ubica princeze Dajane sada na prijestolju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.