PET ČLANOVA

OceanGate: Vjerujemo da je posada podmornice nažalost izgubljena

Suosnivač OceanGatea, kompanije koja upravlja nestalom podmornicom, rekao je ranije da je možda došlo do "trenutne implozije" broda

Podmornica Titan. Twitter

S. S.

22.6.2023

OceanGate je objavio saopćenje u kojem se kaže kako vjeruju da su putnici podmornice Titan "nažalost izgubljeni", javljaju CNN i BBC.

Vjerujemo da su naš izvršni direktor Stokton Raš (Stockton Rush), Šazada Davud (Shahzada Dawood) i njegov sin Suleman Davud (Suleman Dawood), Hamiš Harding (Hamish) i Pol Henri Nardžolet (Paul-Henry Nargeolet) nažalost izgubljeni, stoji u izjavi OceanGatea.

Suosnivač OceanGatea, kompanije koja upravlja nestalom podmornicom, rekao je ranije da je možda došlo do "trenutne implozije" broda. Giljermo Zonlajn (Guillermo Söhnlein), koji je osnovao OceanGate sa Stokton Rašom (Stockton Rush), koji je na brodu Titan, rekao je za BBC News: 

- Znam da je naš protokol za izgubljene komunikacije da pilot izroni na površinu. Od početka sam uvijek mislio da bi to Stokton vjerojatno učinio. U tom slučaju postaje vrlo teško pronaći podmornicu jer površinski brod ne bi znao da dolazi i ne bi znao gdje tražiti. Moj najveći strah tokom cijele ove stvari dok gledam odvijanje operacija je da lebde na površini i da ih je vrlo teško pronaći.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.