NIJE BILA NJEGOVA ŽELJA

Sestra poduzetnika koji je preminuo u podmornici: Sin mu je bio prestrašen, ali je išao zbog njega

Šahzadi se ostvario san na izvanredan način, rekla je Azmeh

Sin i otac preminuli. Twitter

A. O. / NBC News

23.6.2023

Starija sestra poduzetnika Šahzada Davuda (Dawooda) i Sulemanova, Azmeh Davud za NBC News je izjavila da je njegov sin bio jako prestrašen i protiv putovanja podmornicom, u kojoj su nesretni ljudi nažalost stradali.

- Suleman je osjetio da to nije u redu i nije bio najsretniji s idejom putovanja do Titanicove olupine, ali je to napravio svome ocu za Dan očeva - otkriva starija sestra.

Ozbiljna avantura

- Suleman je to ocu darovao za Dan očeva. Bilo je to iskustvo u kojem će se njih dvoje povezati i želio je da to bude vrlo uzbudljiva avantura kakva se pamti za života – navela je ona.

Azmeh je rekla da su drugi putnici koji su poginuli u katastrofalnoj imploziji išli na putovanje iz vlastitog interesa, za razliku od 19-godišnjeg Sulemana.


- Oni su tamo bili iz svog vlastitog interesa, Suleman je tamo bio jer se htio povezati s ocem na Dan očeva - kratko je dodala.

"Barem nisu ništa osjetili"

- Koliko god grozno zvučalo, drago mi je znati da moj Suleman nije osjetio ništa. Samo su sjedili i uživali, a onda se iznenada dogodio bum - gotovo je. Nisu imali vremena ni shvatiti šta se dogodilo - kazala je Azmeh pa svog brata opisala kao "dragocjenog anđela" koji je za Titanic bio zainteresiran od svoje mladosti.


Dodala je da mu je to bila najveća želja, san, sve.

- Šahzadi se ostvario san na izvanredan način. Postao je dio legende o Titanicu. U tom smislu, nije mogao ostvariti ništa veće - kazala je Azmeh za NBC iz svog doma u Amsterdamu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.