OTIŠAO S OCEM

Majka mladića koji je stradao u podmornici Titan: Sa sobom je ponio Rubikovu kocku, želio je sklopiti

Rekao je da će je složiti na dubini od 3.700 metara, istakla je Kristin

Kristin i Šahzada. Printscreen

A. O.

26.6.2023

Tinejdžer Suleman Davud (Dawood, 19), koji je poginuo u podmornici Titan, ponio je svoju Rubikovu kocku sa sobom jer je želio oboriti svjetski rekord, rekla je njegova majka za BBC.

Mladić se prijavio za Guinnessovu knjigu rekorda, a njegov otac Šahzada (Shahzada), koji je također poginuo, uzeo je kameru kako bi zabilježio trenutak. Njihova majka i supruga Kristin Davud (Christine Dawood) i kći bile su na brodu Polar Prince, pomoćnom brodu podmornice, kada se saznalo da je komunikacija s Titanom izgubljena.


- Stvarno sam bila sretna zbog njih jer su obojica željeli to učiniti jako dugo. U tom trenutku nisam shvaćala što to znači, a onda je krenulo nizbrdo. Suleman je toliko volio Rubikovu kocku da ju je nosio svuda sa sobom. Rekao je da će je složiti na dubini od 3.700 metara – istakla je ona.


Mladić Suleman otišao s ocem. Printscreen

Podsjetimo, petero putnika poginulo je u imploziji podmornice tokom putovanja do olupine Titanica - milijarder Hemiš Harding (Hamish Harding), pakistanski biznismen Šahzada Davud (Sahzada Dawood) i njegov sin Suleman, francuski oceanograf i stručnjak za Titanic Pol Henri Nergeolet (Paul-Henry Nargeolet) te Štokton Raš (Stockton Rush), osnivač OceanGatea.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.