NA POZIV ERDOANA

Odvojeni sastanci: Abas i Netanjahu će iduće sedmice posjetiti Tursku

Razmijenit će mišljenja o aktuelnim regionalnim i globalnim pitanjima

Mahmud Abas i Benjamin Netanjahu. Anadolija

Anadolija

21.7.2023

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) dočekat će palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa (Mahmoud Abbas) i izraelskog premijera Benjamina Netanjahua (Netanyahu) na odvojenim sastancima sljedeće sedmice, prenosi Anadolija.

Regionalna i globalna pitanja

Iz Direkcije za komunikacije Predsjedništva Republike Turske saopšteno je da će dvojica lidera posjetiti tu zemlju na poziv Erdoana i razmijeniti mišljenja o aktuelnim regionalnim i globalnim pitanjima.

Tokom Abasove posjete 25. jula, dvije strane će razgovarati o odnosima Turske i Palestine, najnovijim dešavanjima u izraelsko-palestinskom sukobu i drugim aktuelnim regionalnim i međunarodnim pitanjima.

Tokom sastanka će se razgovarati i o koracima koje treba preduzeti u cilju daljeg razvoja saradnje između Turske i Palestine, dodaje se u saopštenju.

Unapređenje saradnje Turske i Izraela

U međuvremenu, Erdoan će primiti Netanjahua 28. jula. Tokom razgovora, bilateralni odnosi između Turske i Izraela bit će detaljno razmotreni, navodi se u saopštenju.

Razgovarat će se i o koracima koji se mogu poduzeti za unapređenje saradnje između dvije zemlje.

Očekuje se da će tokom razgovora dvije strane razmijeniti mišljenja o aktuelnim regionalnim i međunarodnim pitanjima, kao i o bilateralnim odnosima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.