HANTEROVA KĆERKA

Bajden prvi put javno priznao unuku

Nikada nisu spomenuli Hanterovo dijete iz njegove afere s Lunden Roberts

Porodica Bajden. AP

D. R.

29.7.2023

Predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) u petak je prvi put javno priznao svoju sedmu unuku, Nejvi Džoan Roberts (Navy Joan Roberts), četverogodišnju kćerku njegovog sina Hantera.

Bajden je u izjavi rekao da on i prva dama "žele samo ono što je najbolje za sve naše unuke, uključujući Nejvi". Kao baka i djed, predsjednik Džo Bajden i prva dama slijedili su Hanterovo vodstvo tokom postupka.

"To je porodična stvar"

- Ovo nije političko pitanje, to je porodična stvar. Naš sin Hanter i Nejvijina majka, Lunden, rade zajedno na njegovanju odnosa koji je u najboljem interesu njihove kćerke, čuvajući njenu privatnost što je moguće više u budućnosti - kazao je Bajden.

Kao neko ko često govori o svojoj porodici, Bajden je bio pod lupom jer nije javno priznao djevojčicu. Otkako je postao predsjednik, on i Džil Bajden (Jill Biden) često spominju svojih "šestero unučadi", ali nikada nisu spomenuli Hanterovo dijete iz njegove afere s Lunden Roberts. Godine 2019. Roberts je podnijela tužbu protiv Hantera, za kojeg je DNK testiranjem utvrđeno da je otac njenog djeteta. Roberts i njena kćerka žive u Arkansasu, gdje je Nejvi odrasla.

Slučaj riješen nagodbom

Javno priznanje dolazi nedugo nakon što su riješeni gorki problemi s uzdržavanjem djeteta i očinstvom. Kao baka i djed, Bajden i prva dama slijedili su Hanterovo vodstvo tokom postupka, prema izvoru koji je upoznat sa situacijom kojemu je dodijeljena anonimnost kako bi razgovarali o osjetljivoj situaciji.

Slučaj je riješen nagodbom u Arkansasu prošlog mjeseca nakon godina spora. U sudskim podnescima nije naveden iznos alimentacije za dijete.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.