SOFIJA

U WC-u u Bugarskoj nađeno raskomadano tijelo kripto milionera

Posmrtne ostatke Kristijana Piva, koji je imao američko i bugarsko državljanstvo, pronašli su nagurane u WC-u vodoinstalateri

Kristijan Piv. Twitter

H. J. I.

17.8.2023

U glavnom gradu Bugarske, Sofiji, navodno je pronađeno raskomadano tijelo mogula kriptovaluta, javlja Newsweek.

Tijelo pronađeno u WC-u

Posmrtne ostatke Kristijana Piva (Christiana Peeva, 41), koji je imao američko i bugarsko državljanstvo, pronašli su nagurane u WC-u vodoinstalateri koji su pozvani da očiste začepljeni odvod, izvijestio je britanski The Mirror.

Piv je diplomirao na američkom univerzitetu i izgradio svoje bogatstvo kroz kripto ulaganja. Istražitelji vjeruju da je ubijen između 8. i 9. avgusta te da je ubica Vesko Valčinov (Vesco Valchinov), kojeg je upoznao prije šest godina. Lokalni mediji navode da je ubica ubio svoju žrtvu bučicom i izrezao tijelo u kupatilu prije nego što je neke dijelove bacio u WC školjku. 

Uhapšen još jedan muškarac

Uhapšen je još jedan muškarac, Konstantin Subotinov, koji je navodno rekao policiji da je pomogao ubici sakriti dijelove tijela žrtve tako što ih je automobilom odvezao u sofijsko naselje Vitosha, gdje je Valčinov uhapšen. Bugarski mediji izvijestili su da je Piv pomagao Valčinovu s kripto ulaganjima, sugerirajući da je ubistvo bilo motivirano novcem. Newsweek je kontaktirao bugarsko ministarstvo unutrašnjih poslova za dodatne komentare.

Piv je drugi kripto milioner koji je pronađen mrtav unutar mjesec dana. Dijelovi tijela Fernanda Pereza Algabe pronađeni su u crvenom kovčegu bačenom u Ingeniero Budgeu u Buenos Airesu 23. jula nakon što je nestao pet dana ranije.

Algaba je na svom Instagram profilu isticao ekstravagantan životni stil finansiran kriptoulaganjima. U kovčegu koji je otkriven nalazile su se Algabine noge i jedna podlaktica. Argentinski mediji izvijestili su da su dijelovi tijela amputirani, što sugerira da je riječ o radu profesionalca. Obdukcija je pokazala da je žrtva upucana tri puta prije nego što je raskomadana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.