NJEMAČKA

Vozač iz BiH skrivio direktni sudar: Jedna osoba poginula

Udarac je bio toliko žestok da je odbacio putničko vozilo sa puta, koje se zatim nekoliko puta prevrnulo i zaustavilo na bočnoj, vozačevoj strani

U nesreći je poginuo vozač putničkog vozila (67) iz Njemačke. tag24.de

H. J. I.

5.9.2023

Vozač kamiona iz Bosne i Hercegovine skrivio je teški sudar sa fatalnim ishodom do kojeg je došlo na njemačkom saveznom putu B12, u blizini Pildenaua (okrug Rotal-In). 

U nesreći je poginuo vozač putničkog vozila (67) iz Njemačke nakon što je bh. vozač, iz još uvijek nepoznatih razloga, počeo da krivuda po putu i direktno se sudario sa Nijemcem, koji je vozio suprotnom trakom.

Udarac je bio toliko žestok da je odbacio putničko vozilo sa puta, koje se zatim nekoliko puta prevrnulo i zaustavilo na bočnoj, vozačevoj strani.

Na lice mjesta je odmah izašla hitna pomoć i vatrogasna ekipa, ali 67-godišnjaku nije bilo pomoći, preminuo je na licu mjesta. Bh, vozač je zadobio lakše povrede. U saopštenju policije navodi se da je došlo i do značajne materijalne štete, oko 60.000 eura. Inače, akcija uklanjanja vozila sa puta trajala je skoro šest sati, pišu Nezavisne novine.

Kako prenose njemački mediji, protiv vozača iz BiH pokrenuta je istraga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.