SKUP U FILADELFIJI

Robert F. Kenedi mlađi zvanično objavio svoju kandidaturu za predsjednika SAD

Ovdje sam da se proglasim nezavisnim kandidatom za predsjednika SAD

Kenedi na skupu u Filadelfiji. Twitter

B. C.

9.10.2023

Robert F.  Kenedi (Kennedy) mlađi službeno je objavio da će se kandidovati za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) kao nezavisni kandidat.

- Ovdje sam da se proglasim nezavisnim kandidatom za predsjednika SAD-a- rekao je Kenedi uz pljesak i skandiranje na skupu u Filadelfiji (Philadelphia).

Govorio o ostalim kandidatima

Govoreći o dvostranačkom sistemu, Kenedi je "udario" na Bajdena (Bidena) i Trampa (Trumpa), za koje se predviđa da će osvojiti nominacije za svoje pojedinačne stranke.

Kenedi je primijetio da većina Amerikanaca vjeruje da je Bajden "prestar" da bi se kandidovao. Dodao je da se Tramp suočava s nekoliko krivčnih prijava.

Prije nego što je najavio svoju kandidaturu, Kenedi je zahvalio supruzi i djeci, svom izbornom štabu i ostalim članovima svoje porodice

Natjecao se za demokratsku nominaciju 

Ovaj 69-godišnjak se prethodno natjecao za demokratsku nominaciju za predsjednika i jedina je osoba koja je izazvala Džoa Bajdena (Joea Bidena) za nominaciju.

Kenedi nije jedini kandidat koji se na američkim predsjedničkim izborima bori kao nezavisni kandidat.

Akademik i aktivist Kornel Vest (Cornel West) također se bori na američkim izborima kao nezavisni kandidat.Vest se prethodno takmičio za predsjednika SAD-a kao kandidat Zelene stranke, ali je prošlog četvrtka odustao od stranke.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.