NEIZVJESNA SUDBINA

Noi Argamani, simbolu brutalnog napada Hamasovih militanata na festivalu Supernova, danas je rođendan

Roditelji poslali emotivnu čestitku

Noa Argamani postala je snažan simbol hrabrosti i preživljavanja u okrutnom okruženju terorističkog napada. Twitter

N. Č.

12.10.2023

Noa Argamani, mlada žena koja je postala simbol brutalnog napada Hamasovih militanata na festivalu Supernova na jugu Izraela, proslavlja svoj 26. rođendan dok se svijet, zajedno s njenim roditeljima, nada njenom povratku. Noa je postala poznata kada je njen glas, ispunjen vrištanjem i molbama za život, obišao svijet nakon što je oteta od Hamasovih militanata koji su napali festival.

Brutalni napad, koji se dogodio na festivalu Supernova, rezultirao je smrću više od 260 posjetitelja, dok su drugi bili uzeti kao taoci. Noa Argamani, čije su slike vrištanja i očaja obišle svijet, postala je snažan simbol hrabrosti i preživljavanja u okrutnom okruženju terorističkog napada.

Danas, na njen 26. rođendan, roditelji Noe Argamani apeliraju na svjetsku javnost da joj upute čestitke i poruke nade, u nadi da će ove poruke stići do njihove kćeri i donijeti joj podršku i snagu u ovim teškim trenucima. Službeni Twitter profil države Izrael također je pozvao javnost da se pridruži ovom gesti solidarnosti prema Noi Argamani, koja se i dalje nalazi u rukama otmičara.

Cijeli svijet sa strepnjom i nadom iščekuje vijest o oslobađanju Noe Argamani, koja je postala simbol borbe protiv terorizma i nepravde. Njena sudbina dodatno podsjeća na nužnost globalnog zalaganja za mir i sigurnost te na potrebu da se teroristički činovi osude i izoliraju, kako bi se osigurala bolja budućnost za sve.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.