PRONAĐENE JEZIVE PORUKE

Žena iz Indijane optužena za trovanje očuha antifrizom: Slučaj digao policiju na noge

I majka osumnjičene je pronađena mrtva u kući

Ešli Nikol Džons. Jackson County Jail

H. J. I.

22.10.2023

Žena je optužena da je otrovala svog očuha antifrizom nakon što je njena majka navodno planirala njegovu smrt.

Ešli Nikol Džons (29) iz Indijane uhapšena je u srijedu pod optužbom za ubistvo, pokušaj ubistva, provalu i zavjeru nakon što su istražitelji otkrili šemu osmišljenu sa njenom majkom.

Istraga otvorena u septembru

Harold Alen (52) iznenada je preminuo u decembru 2022. godine, ali nije bilo prvobitne zabrinutosti zbog njegove smrti. Međutim, policajci su 19. septembra otvorili istragu o njegovoj smrti nakon što je njegova supruga, Džonsonina majka, Marša Alen, pozvala policiju da prijavi provalu u njen dom.

- Policajci su istražili provalu i utvrdili da su dvojica muškaraca, Stiven Vajt i Natanijel Kejn Nejpijer, počinili provalu po nalogu i uz pomoć Maršine kćerke Ešli Džons - napisao je šerif okruga Džekson Rik Majer u saopštenju za javnost. Vajt (29) i Napier (29) optuženi su za provalu u stan, zavjeru da se počini provala u stan i krađu.

Prema policiji, Marša Alen je navodno rekla policajcima da je odmah posumnjala u umiješanost njene kćerke jer je ona bila jedina druga osoba koja je znala kombinaciju sa sefom za oružje nakon što su nakit i oružje ukradeni tokom pljačke.

A kada je Vajt ispitan, navodno je rekao policajcima da je Marša Alen „ubila svog muža tako što ga je nekako otrovala“. Policajci su zaplijenili mobilni telefon, prema saopštenju odjeljenja, i pronašli „sms poruke između Marše i Ešli u kojima su razgovarali o ubistvu Maršinog muža, Harolda Alena, trovanjem“.

Uzrok smrti nije saopšten

U utorak, Džons je priznala da je „naručila etilen glikol sa interneta“, ali je insistirala da je njena mama „stavila etilen glikol u Haroldovo piće“. Prema Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti, etilen glikol je industrijsko jedinjenje koje se nalazi u antifrizu, kočionim tečnostima, rastvaračima, bojama, plastici, nekoj kozmetici i nekim mastilima.

Uprkos tome što su policajci izdali nalog za pretres u njenoj kući i zaplijenili nekoliko njenih elektronskih uređaja, nisu odmah uhapsili Maršu Alen. Ali kasnije istog dana, rođaci su se obratili policiji i zatražili provjeru Marše Alen, rekavši da ne mogu da je dobiju.

Policajci su „pronašli Maršu mrtvu bez znakova nasilja“ u njenoj kući, napisano je u saopštenju odjeljenja. Uzrok smrti žene nije saopšten.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.