OPERACIJA CAGE-31

Turska policija uhapsila 42 osobe po Interpolovim potjernicama

Potjernice za osumnjičenim raspisalo je 12 zemalja, uključujući Bosnu i Hercegovinu

Turska policija. Platforma X

Anadolija

19.1.2024

Turske snage sigurnosti uhapsile su 42 osumnjičena, za kojima kojima je bila raspisana Interpolova crvena potjernica u 12 zemalja, uključujući Bosnu i Hercegovinu.

Ministar unutrašnjih poslova Turske Ali Jerlikaja (Ali Yerlikaya) ja platformi X saopćio da su osumnjičeni uhvaćeni kao rezultat istovremenih racija u okviru "Operacije Cage-31" izvršenih u 13 provincija.

Akcija je izvedena u koordinaciji Generalnog direktorata za sigurnosno-obavještajne poslove, Uprave za borbu protiv krijumčarenja i organizovanog kriminala i Odjeljenja Interpol-Europol.

Potjernice za osumnjičenim raspisalo je 12 zemalja, uključujući Njemačku, Azerbejdžan, Bosnu i Hercegovinu, Iran, Švedsku, Finsku, Kazahstan, Kirgistan, Egipat, Rusiju, Turkmenistan i Uzbekistan, dodao je turski ministar.

Ističući da se akcija nastavlja, turski ministar je rekao da su osumnjičeni članovi organizovane kriminalne grupe, koja se bavi ilegalnom trgovinom oružjem, trgovinom drogom, namjernim ubistvima, krijumčarenjem imigranata, kvalifikovanim i finansijskim prevarama, pljačkama i krađama, falsifikovanjem službenih dokumenata i utajom poreza.

Jerlikaja je dodao da je od početka ove godine u okviru akcije "Cage Operations" uhvaćeno ukupno 114 osoba koje su bile na crvenoj potjernici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.