NAPAD DRNOVIMA

Velika Britanija traži dodatnu vojnu pomoć za Ukrajinu nakon objave o potapanju broda ruske crnomorske flote

Ako im nabavimo ono što im treba, hrabrost i vještina ukrajinskih oružanih snaga mogu dovesti pobjeda za koje se mislilo da su nemoguće, rekao je Šeps

Britanski ministar odbrane Grent Šeps. Anadolija

Anadolija

5.3.2024

Britanski ministar odbrane Grent Šeps (Grant Shapps) u utorak je pozdravio potonuće broda ruske crnomorske flote "Sergej Kotov" nakon ukrajinskog napada dronovima, pozivajući na veću vojnu podršku Kijevu, javlja Anadolija.

Ukrajinska odbrambena obavještajna služba (HUR) je navela da je tokom noći izvršila napad na patrolni brod "Sergej Kotov", koji navodno pripada ruskoj Crnomorskoj floti.

Citirajući post ukrajinskog Ministarstva odbrane na društvenoj mreži X, koji prikazuje potapanje ruskog broda Grant Shapps je rekao da Crno more "nije bezbjedno" za rusku mornaricu.

Rekao je da bi to donedavno bilo nezamislivo, ali je sada nepobitno zbog podrške Zapada Ukrajini.

- Ako im nabavimo ono što im treba, hrabrost i vještina ukrajinskih oružanih snaga mogu dovesti pobjeda za koje se mislilo da su nemoguće - dodao je Šeps.

Ranije u utorak, ukrajinsko Ministarstvo odbrane podijelilo je video navodeći: "Još jedan loš dan za rusku crnomorsku flotu."

Rusija je započela svoju „spacijalnu vojnu operaciju“ u Ukrajini 24. februara 2022. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.