TURSKI PREDSJEDNIK

Erdoan poručio izraelskim liderima: Ne mogu nas spriječiti da ubice nazivamo ubicama

Svi imamo dug prema ubijenoj palestinskoj djeci, a ovaj dug se može platiti samo kroz uspostavljanje nezavisne palestinske države

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan. Anadolija

Anadolija

12.3.2024

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) u utorak je još jednom ponovio poziv na uspostavljanje nezavisne države Palestine, rekavši da je to jedini način da se plati dug prema ubijenoj palestinskoj djeci, javlja Anadolija.

- Svi imamo dug prema ubijenoj palestinskoj djeci, a ovaj dug se može platiti samo kroz uspostavljanje nezavisne palestinske države - rekao je Erdogan u obraćanju ambasadorima u Ankari tokom iftara, večernjeg obroka u muslimanskom mjesecu ramazanu.

Poručio je da će Turska i ubuduće nastaviti štititi palestinsku braću, kao što je to činila i do sada, napominjući da nikada neće pokleknuti pred tlačiteljima.

- Ne mogu nas spriječiti da ubice nazivamo ubicama. Izraelski čelnici moraju odgovarati za ubijene bebe u Gazi, umjesto da pokušavaju prikriti istinu o genocidu - kazao je Erdoan i dodao:

- Oni koji ubijaju civile koji čekaju u redu za hranu ne mogu nam ništa pričati.

Poručio je da će Turska nastaviti da pruža podršku Palestincima u skladu sa mogućnostima.

- Nastavićemo da povećavamo našu pomoć kroz naše zvanične institucije, opštine, fondacije i udruženja tokom mjeseca ramazana - kazao je turski predsjednik Erdogan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.