ŠTUTGART

Hrvatski državljanin uhapšen nakon potjere: Napravio dva sudara, povrijeđena četiri policajca

Za sada nije poznato zbog čega je hrvatski državljanin bježao od policije

Policija uhapsila državljanina Hrvatske. Platforma X

E. Ć.

27.3.2024

Policija u njemačkom Štutgartu uhapsila je 38-godišnjeg državljanina Hrvatske koji je divljao gradom i tom prilikom izazvao najmanje dva udesa.

Potom se dao u bijeg, a tokom potjere su povrijeđena četiri policajca.

Bježao od patrole

Jedan učesnik u saobraćaju je nazvao policiju nakon što je oko 15:10 sati na autocesti A 81 u blizini Sindelfingena uočio crni fiat punto koji je vozio prema Štutgartu bez registarske tablice i čiji je vozač navodno nosio masku. 

Svjedok je pratio punto i prijavio lokaciju policiji nakon čega je patrola policije u Ludvigsburgu pronašla vozilo, prenosi Fenix-magazin.de.

Nakon što je 38-godišnjak zapazio patrolu, odmah je pobjegao nakon čega je napravio prvi udes. Zatim je velikom brzinom nastavio bijeg.

On je dalje zbog gustog saobraćaja morao usporiti. Konačno se zaustavio kada je udario u Volvo i napravio štetu od oko 2.000 eura.

Izveden pred istražnog sudiju

- Osumnjičenog su konačno uhapsili policajci iz sjedišta policije u Štutgartu dok je izlazio iz svog vozila. Pružao je žestok otpor, a kontrolu nad njim policajci su mogli staviti samo uz pomoć fizičke sile - navodi njemačka policija.

Na zahtjev državnog tužilaštva on je izveden pred istražnog sudiju koji je izdao nalog za hapšenje nakon čega je i sproveden u zatvor.

Prilikom hapšenja 38-godišnjaka, jedna policajka i tri policajca iz policije zadobili su lakše povrede.

Za sada nije poznato zbog čega je hrvatski državljanin bježao od policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.