ŠPANSKA GRANIČNA POLICIJA

Dramatičan snimak potjere gliserima: Ovako su Španci zaplijenili 12 tona droge

Dramatični snimci potjere za čamcem objavlila je španska policija dok su njeni pripadnici radili na zaplijeni velike količine droge

Španska Granična policija. YouTube

El. T.

27.4.2024

Španska Granična policija saopćila je da su uhapšene 63 osobe nakon što su policajci zaplijenili više od 12 tona hašiša i 630 kilograma kokaina duž andaluzijske obale i rijeke Guadalkvivir.

Dramatični snimci potjere za čamcem objavlila je španska policija dok su njeni pripadnici radili na zaplijeni velike količine droge i uhapsili više od 60 osoba, piše Telegraf.rs

Španska Granična policija je podijelila snimke koji prikazuju kako jedan od njihovih brzih čamaca prati čamac tokom operacije suzbijanja trgovine drogom.

Policija je takođe zaplijenila 13 čamaca kao deo Operacije "Strela", koja je organizovana radi borbe protiv organizacija za trgovinu drogom koje djeluju duž južne španske obale.

Granična policija je saopćila da je zaplenjeno više od 12.000 litara goriva kao deo operacije - smanjujući logističke sposobnosti kriminalnih grupa koje deluju u tom području.

Snage su podijelile slike zaplijenjene droge, zaplijenjenog goriva i čamaca koji su dizani iz vode kranovima.

Policija je saopćila da je zaplijenjeno i ukradeno vozilo koje je korišćeno u kriminalne svrhe.

Operacija "Strela" počela je 1. aprila i uključuje razne jedinice Granične policije, uključujući pomorske, kopnene i vazdušne jedinice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.