VERNBERG

Platforma u Austriji pala na radnike s Balkana

Njima su odmah ostale kolege pritekle u pomoć, a spasilačka ekipa ih je hitno transportovala u bolnice UKH Klagenfurt i LKH Vilah

Radnici. Facebook

S. S.

15.5.2024

Radnici sa Balkana, jedan hrvatski i jedan slovenački državljanin, povrijeđeni su tokom izvođenja radova u austrijskom mjestu Vernberg, okrug Vilah.

Naime, oni su momentu nesreće radili na poslovima rezanja i savijanja, ali u jednom trenutku platforma, koja nije bila osigurana, pala je na njih, prenose Nezavisne novine.

Kako mediji prenose riječ je o 47-godišnjem radniku iz Hrvatske i 59-godišnjem radniku iz Slovenije. Oni su u momentu nezgode izvodili radove na zidu jedne tvorničke hale Vernbergu.

Naime, Slovenac je prvo uz pomoć Hrvata počeo da siječe platformu koja mu je visila nad glavom, ali kako platforma nije bila osigurana, pala je na obojicu i oni su zadobili teže povrede.

Njima su odmah ostale kolege pritekle u pomoć, a spasilačka ekipa ih je hitno transportovala u bolnice UKH Klagenfurt i LKH Vilah. Jedina sreća je što su obojica na sebi imali zaštitno odijelo i kacige. Iz bolnice se nisu oglašavali o njihovom trenutnom stanju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.