EKSPLOZIJE U HARKOVU

Zelenski kaže da su ukrajinske snage odbile ruski juriš na Časov Jar

Odbačen prijedlog o primirju tokom Olimpijskih igara za koje se zalaže francuski predsjednik Emanuel Makron

Ruske snage tokom jučerašnjeg dana napale su 12 naselja u regionu Hersona. Ured predsjednika Ukrajine

N. Aj.

19.5.2024

Sinoć su u Harkovu odjekivale eksplozije zbog, kako su navele lokalne vlasti, vazdušnih udara.

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski odbacio je prijedlog o primirju tokom Olimpijskih igara za koje se zalaže francuski predsjednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron).

Zelenski je poručio da su ukrajinske snage odbile ruski juriš na Časov Jar, prenosi CdM.

Najmanje dvije osobe su stradale, a dvije povrijeđene u ruskim napadima na Hersonsku oblast, izjavio je načelnik vojne administracije regiona Oleksandar Prokudin.

Prema njegovim tvrdnjama, ruske snage tokom jučerašnjeg dana napale su 12 naselja u regionu Hersona.

U jednom naselju u ruskoj Belgorodskoj oblasti zapalio se krov crkve usljed pada ukrajinskog drona, a žrtava nije bilo, saopćio je guverner te oblasti Vjačeslav Gladkov.

- Ukrajinske oružane snage napale su selo Malo Gorodišče dronom kamikazom. Usljed njegovog pada i naknadne detonacije, zapalio se krov crkve Svetog Sergija Radonješkog - naveo je Gladkov.

Najintenzivnije borbe vode se u Harkovskoj oblasti. Sinoć su u Harkovu odjekivale eksplozije zbog, kako su navele lokalne vlasti, vazdušnih udara.

Broj žrtava u napadu Oružanih snaga Ukrajine (AFU) na Skadovsk u Hersonskoj oblasti porastao je na 15, saopćilo je regionalno rusko Ministarstvo zdravlja.

U Ukrajini su na snagu stupile izmjene zakona o mobilizaciji prema kojima je predviđeno da mobilizaciji podliježu građani starosti od 25 do 60 godina. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.