BIH

Pogoršalo se stanje jednogodišnje Bišćanke: Dalal se hrabro bori, pomozimo joj da ozdravi

Dalal: Veliki borac

Piše: A. NUHANOVIĆ

16.12.2017

Jednogodišnja Dalal Omerović iz Bihaća, oboljela od najtežeg oblika leukemije, ovih dana bije u Njemačkoj još jednu tešku bitku.  

Kako su izvijestili prijatelji porodice ove hrabre djevojčice, njeno stanje ovih je dana pogoršano kada je dobila alergijski napad na jedan od antibiotika koji prima. Da je riječ o velikom borcu, kazuje i to da je ovaj napad uspjela savladati.

Reakcija na lijekove

- Sve se odigralo u nekoliko sekundi, pojavili su joj se osip i otok cijele glave, a otkucaji srca otišli su joj na skoro 300. Hvala Bogu na brzoj reakciji tima liječnika, pa se sve završilo dobro. Šok koji su proživjeli roditelji ne možemo ni zamisliti, a Dalalko mali se toliko prepao da nije ni zaplakala - piše u jednom postu na Facebook stranici i grupi "Za Dalal", koja je napravljena kako bi joj se pomoglo u njenoj borbi za život.

Dadal su nakon ovog napada uključeni lijekovi protiv alergije, nakon čega je, nažalost samo nakratko, stabilizirano njeno stanje.

- Temperatura je bila pala na 37. Međutim, jučer ujutro ponovo se popela na 39,5, nalaz krvne slike je loš, padaju joj leukociti i eritrociti. Također, ima bakteriju u krvi, promijenili su joj antibiotike. Dovimo za nju, jer ona nas treba - navedeno je u objavama na ovoj stranici.

Ovoj malenoj djevojčici više nego ikad potrebna je i naša pomoć za spas.

Nadu i priliku za daljnju borbu, kako bi pobijedila ovu surovu dijagnozu koja je njeno bezbrižno djetinjstvo prekinula kada je napunila jednu godinu, mogu pružiti svi oni koji doniraju novac i time joj osiguraju što bolji tretman i kvalitetniju terapiju na njemačkoj klinici u Esenu, gdje se nalazi ovih dana i gdje prima drugi ciklus hemoterapije.

Mala lavica

Dalal je u Njemačku prebačena nakon kraćeg boravka na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu. Ovu djevojčicu mnogi od nas već nose u srcu. Javnosti je od prvog dana bolesti poznata kao lavica, osvojila je srca ljudi širom BiH i van granica, a sve njih ujedinila u jednu vojsku koja je s njom zajedno krenula u borbu protiv ove opake bolesti.

Budimo i dalje humani, da ovoj maloj heroini vratimo djetinjstvo i osmijeh na lice.

Kako pomoći  

Osim uplata na bankovni račun, Dalal se od sada može pomoći i pozivom na brojeve 090 291 024 za korisnike mreže „BH Telecom“ i 092 890 829 za korisnike mreže „HT Eronet“. Svakim pozivom donirate 2 KM.

Za uplate iz BiH:

Indira (Mehmed) Omerović, ul. Žrtava fašizma 64, Bihać, broj računa 1862210333268585 otvoren u Ziraat Bank BH d. d.

Za uplate iz inozemstva:

Indira (Mehmed) Omerović, ul. Žrtava fašizma 64, IBAN: BA391862215410521543 SWIFT: TZBBBA22 Ziraat Bank BH d. d. Sarajevo


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.