BIH

Pomozimo malenoj Sofiji iz Trebinja da ne ostane bez vida

Malena Sofija mora na operaciju

P. M.

27.1.2018

Desetomjesečnoj Sofiji Radovanović iz Trebinja hitno je potrebna pomoć dobrih ljudi za liječenje tumora na desnom oku. Malenoj Trebinjki ljekari u Beogradu već su zbog tumora odstranili lijevo oko.  

Da bi Sofiji bilo spašeno desno oko, neophodna je operacija u Švicarskoj. Pregled je zakazan za 7. februar i do tada je potrebno sakupiti najmanje 80.000 KM, da bi Sofija započela liječenje na klinici u Lozani.

Kako je kazala tetka malene Sofije Darija Živanić, djevojčici je prije šest mjeseci odstranjeno lijevo oko, a sve je bilo u redu do prije nekoliko dana.


Živanović: Apel dobrim ljudima. Živanović: Apel dobrim ljudima

- Na kontroli u Beogradu ultrazvukom je utvrđeno da ona ima dva tumora na desnom oku. Doktor je rekao da se Sofija mora hitno poslati za Švicarku, gdje mora biti do 7. februara, za kada je planiran prijem u bolnicu, a do tada mora biti osigurano najmanje 50.000 švicarskih franaka. Zato molimo sve ljude dobre volje da nam pomognu da Sofija ne ostane potpuno bez vida - kaže Živanić.

U akciju prikupljanja pomoći za malu Sofiju uključili su se i mnogi trebinjski privrednici, kutije u koje se može ubaciti novac postavljene su po trebinjskim kafićima, a dvadesetak frizerskih salona odlučilo je jednodnevnu zaradu uplatiti za malenu Sofiju. 

Uključila se i kadetska rukometna reprezentacija BiH, koja se nalazi na pripremama u Trebinju, a koja će s kadetima „Leotara“ danas odigrati prijateljsku utakmici, gdje će sav prihod od ulaznica biti uplaćen za liječenje malene Sofije.

Kako pomoći   

Svi koji to žele, novac mogu uplatiti na žiroračuna otvoren kod „Sberbanke“ 567-4415000-118321, na ime Vukica Radovanović. Porodica se može kontaktirati na brojeve telefona 066/898-503 ili 066/729-603


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.