BIH

"Žene sa srcem u Frankfurtu" pomažu Arslanu i Aleksandru: Humanitarna akcija 4. marta

B. ŠIŠIĆ

29.1.2018

Njih dvojica su dvije bebe, dolaze iz iste države, imaju istu bolest, dva različita imena i mnogo, mnogo ljudi dobrog srca i koji žele da im pomognu. 

Riječ je o Arslanu iz Zenice i Aleksandru iz Zvornika, bebama koje imaju tumor na mozgu. I Arslan i Aleksandar imaju pravo na sretno i bezbrižno djetinjstvo, a da bi se ono i ostvarilo potrebne su hitne operacije i jednom i drugom. Žene Frankfurta odlučile su da pokrenu veliku humanitarnu akciju kako bi im pomogle.

Jana Puškarević je administratorica Facebook grupe „Žene sa srcem u Frankfurtu“ koja broji više od 2000 članica.

- Idemo već u jako dobrom smjeru i do sada nam se javilo dosta osoba koje žele da daju novac, a sve prikupljeno dijelit će se na pola, za Arslana i Acu. 

Naša humanitarna akcija bit će 4. marta u SKC klubu u Ofenbahu. Već smo dogovorile s mnogim ženama koje drže frizerske salone, salone za uljepšavanje, a za djecu će biti organizirana igraona... Bit će hrane i pića, a sve to prodavat že se po povoljnim cijenama. 

Mnoge žene moći će taj dan dobiti novu frizuru i uljepšavanje, a svaka usluga će biti naplaćena i donirana za Arslana i Aleksandra. Treba napomenuti da će sve frizerke, manikirke, maserke, šminkerke koje budu taj dan nudile svoje usluge raditi bez novčane nadoknade. 

Organizacija prikupljanja novca je već startala u mnogim kafićima i ugostiteljskim objektima u kojima se okuplja narod sa Balkana i moram da kažem da su se mnogi rado odazvali ovoj našoj humanitarnoj akciji u Frankfurtu i Ofenbahu - rekla je za "avaz.ba" Jana Puškarević.

Svi zainteresirani koji žele da budu dio ovog humanog čina i ove humanitarne akcije za Arslana i Aleksandra mogu da se jave Sanji Markić na telefon (+49)0176 60 891560, Mireli Nizić na telefon (+49)01590 110 7541 ili Jani Puškarević na telefon (+49)0178 28 13 46 9, kao i Mariji Bubalo Martinović i Dragici Berzel.

Humanitarna akcija za ove dvije bebe bit će održana 4. marta 2018. godine u SKC klubu Ofenbah, na adresi Strahlenberger strasse 127, 63 067 Offenbach.

Arslan Kulačić iz Nemile kod Zenice i Aleksandar Gajić iz Zvornika sa ovako dobrim ljudima, ne samo iz BiH, regiona već i iz dijaspore, sigurno je da će dobiti bitke za bolji i sretniji život i svjetliju i zdravu budućnost.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.