Sportisti iz Živinica pomažu ozdravljenje malog Arslana

Autor: R. Dž.
03.02.2018 21:47
A
A
A

U cijeloj BiH traje akcija prikupljanja novčanih sredstava za šestomjesečnog Arslana Kulačića, kojem je pri rođenju dijagnosticiran tumor iz grupe embrionalnih tumora.

Ljekari s klinike "Acibadem" u Istanbulu ne preporučuju drugu operaciju nego isključivo hemoterapiju koju trenutno ne može primati u BiH, nego u Istanbulu.

Ni ovog puta humanost običnih ljudi nije izostala.

Živiničani su, putem svojih sportskih kolektiva u koje su uključeni kao članovi ili simpatizeri, pokazali ovih dana izvjesnu i pohvalnu dozu humanizma.

Naime, na prijateljskim i pripremnim duelima živinički sportisti propagirali su za pomoć malom Arslanu Kulačiću, koji se nalazi u teškom stanju i nakon operacije u Turskoj.

U organizaciji KK "Spartans"  za malog Lava od prihoda s utakmice i dobrovoljnih donacija je prikupljeno 520 KM, od KK Živinice za liječenje šestomjesečne bebe je osigurana suma od 545 KM, dok su rukometaši, navijači i simpatizeri RK "Konjuh" sakupili 850 konvertibilnih maraka.

Pored sportskih klubova, u akciju spašavanja ovog mladog života uključili su se i pojedini ugostiteljski objekti i građani i građanke ovoga grada.

Mada u ovim akcijama nisu prikupljena značajna novčana sredstva, izuzetno je pohvalna gesta Živiničana.