APEL

Domaljevac: Hrskanovići u požaru izgubili sve i završili na ulici

Od porodične kuće Hrskanovića ostalo je samo zgarište

Piše: Avaz.ba

25.3.2018

Nakon što je u domu Mate Hrskanovića iz Domaljevca prije 17. marta izbio požar i vatrena stihija zahvatila cijelu kuću, ova porodica ostala je bez svega. U trenutku izbijanja požara u kući se nalazio bračni par Hrskanović i njihovo dvoje maloljetne djece. 

Mato je tokom požara zadobio opekotine iznoseći djecu iz kuće koja su spavala. Kaže da se trudio spasiti bilo šta, ali je to bilo nemoguće.

Kuća Hrskanovića je tokom poplava 2014. godine u Domaljevcu cijela bila pod vodom. Smogli su snage uz pomoć kredita i ušteđevine kuću ponovo adaptirati. A sad su ostali samo ruševine i zgarište. Porodica je bez krova nad glavom, bez ikakvih sredstava da bi sebi osigurala novi dom.

Kako je rekao Mato, djeca trenutno ne idu u školu jer nemaju udžbenike, pribor, odjeću, obuću...

Ostali su bez svega onoga što su godinama gradili i trudili se. Čovjek humanista koji je pomogao mnogima i spasio mnogo života radeći kao ljekar bukvalno je na ulici sa svojom porodicom.

Prinuđen je na ovaj način zamoliti sve ljude dobre volje da pomognu kako bi Hrskanovići preživjeli, imali novi dom, te kako bi njihova djeca bila u mogućnosti nastaviti školovanje. Svi koji žele pomoći Mati mogu ga kontaktirati putem telefona broj 063/996-008.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.