BIH

Damir Džumhur u posjeti "Dnevnom avazu": Nadam se da ću uskoro skinuti "skalp" i Đokoviću

Razgovarao: Almir SOKOLOVIĆ

2.11.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+14

Razgovarao: Almir SOKOLOVIĆ


Najbolji teniser Bosne i Hercegovine Damir Džumhur, koji se trenutno nalazi na odmoru u Sarajevu, posjetio je danas redakciju „Dnevnog avaza“ i Avaz.ba, gdje je u ugodnom dvosatnom druženju imao priliku upoznati se sa urednicima i novinarima najtiražnijeg i najutjecajnijeg bh. dnevnog lista i portala.

Glavna i odgovorna urednica "Avaza" Dženana Burek i glavni i odgovorni urednik portala Amir Saletović, osvajaču dva ATP naslova u Sankt Peterburgu i Moskvi, čestitali su ovogodišnji uspjeh i plasman među 30 najboljih tenisera svijeta, poželivši mu sreću na narednim turnirima.


Fotografije za uspomenu

Zajedno sa Damirom, u posjetu redakcijama koje je smještene u "Avaz Twist Toweru", najvećoj zgradi u regionu, došao je i njegov otac-trener Nerfid Neno Džumhur, koji su imali priliku i prošetati zajedničkim redakcijama kompanije "Avaz", a pripadnice ljepšeg spola su druženje s najboljim bh. teniserom iskoristili za fotografiranje.

- Hvala „Dnevnom avazu“ i Avaz.ba na podršci. Ova sezona je bila fantastična. Najvjerovatnije ću zavšriti među 30 najboljih igrača što je veliki uspjeh. Očekujem da i naredna, koju otvaram u Australiji, bude jednaka ovoj, ako ne i uspješnija – kazao je, između ostalog, Džumhur, koji će na Australijen openu biti prvi igrač iz BiH nositelj na jednom gran slem turniru.  

U dijelu razgovora koji nije sniman, Džumhur je podvukao da bi volio nakon Rafaela Nadala, kojeg je pobijedio prošle godine na Mastersu u Majaimiju, volio skinuti "skalp" svom velikom prijatelju Novaku Đokoviću. 

Tri omiljena turnira

- Volim igrati na turnirima u Melburnu, Monte Karlu i Rimu. To su mi tri omiljena turnira i nadam se da ću na jednom od njih imati priliku da igram i pobijedim Đokovića ili nekog drugog tenisera iz vrha svjetskog tenisa - kazao je Džumhur, koji nam je ekskluzivno otkrio da će u narednoj sezoni ponovo imati sparing-treninge s nekada najboljim teniserom svijeta Rodžerom Federerom (Roger).

Džumhur je još ranije naglasio da mu je u narednoj sezoni cilj da uđe u Top 20, te da se nada da će treću ATP titulu u karijeri, nakon Sankt Peterburga i Moskve, osvojiti u narednoj fazi nove sezone koju će otvoriti u Australiji.

Damir je u intervjuu za Avaz.ba govorio o predstojećem godišnjem odmoru koji će provesti u Sjedinjenim Američkim Državama.

Uostalom, pogledajte intervju sa Džumhurom: 


 

(Video: Armin DURGUT/Avaz.ba)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.