LIČNOST DANA

Davorin Primorac: Čuvari neba

Direktor BHANSA-e pokazao rukovodeće kapacitete u situaciji koja je svima nepoznanica

Davorin Primorac. Avaz

Piše: E. Sk.

25.10.2020

Rijetke su pohvale međunarodnih organizacija koje dobivaju naše institucije i agencije u vrijeme globalne pandemije koronavirusa. Na adresu Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA) nedavno je stigla pohvala od Međunarodne agencije za pružanje usluga u civilnoj avijaciji (CANSO).

Rezultat je to predanog rada menadžmenta, s direktorom BHANSA-e Davorinom Primorcem na čelu, koji su na vrijeme prepoznali opasnosti koje sa sobom nosi koronavirus i povukli adekvatne mjere. Smanjenje plaća je nepopularan čin, ali je još nepopularnije da neko od uposlenika ostane bez posla. Upravo ta misija BHANSA-e je ispunjena, jer zahvaljujući planu spašavanja, niti jedan radnik nije završio na ulici.

Domaćinskim odnosom pokušavaju se prevladati i drugi izazovi jer je evidentno kako je zračni promet smanjen, a samim tim i prihodi koje ostvaruje BHANSA umanjeni.

Uprkos svemu, „čuvari našeg neba“ uspješno obavljaju sve aktivnosti za koje su odgovorni.

Direktor BHANSA-e Primorac je pokazao rukovodeće kapacitete u situaciji koja je svima nepoznanica i u kojoj su daleko razvijenije države i kompanije doživjele potpuni kolaps.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.