LIČNOST DANA

Samir Bečić: Svjetski, a naš!

Nikada nije zaboravio domovinu i svoje početke

Bečić: Ukazuje na one kojima je pomoć potrebna. Instagram

Nerma Ajnadžić

17.8.2023

Samir Bečić, Bosanac koji je osvojio i pokorio Ameriku u onome u čemu je najbolji, a to je fitnes, već neko vrijeme odmara se u domovini. A potom će po nove pobjede u SAD.

Ali, dok je u Bosni i Hercegovini, kao da je za svoju misiju postavio da pomogne kako i koliko može. Tako je iskoristio priliku da bude dio najveće regate, četvrte po redu, u BiH za djecu s poteškoćama u razvoju i djecu i odrasle s invaliditetom. I na taj način podigne glas za one koji to ne mogu sami.

Malo ko se može pohvaliti da ima svoj dan, a Bečić itekako može. Zbog svojih zasluga gradonačelnik Hjustona, grada u kojem je Bečić sagradio svoj život davno, odlučio je da 10. januar proglasi Danom Samira Bečića.

A titulu fitnes cara, koja ga odavno prati, osim Bečića, ponio je još jedino legendarni Arnold Švarceneger (Schwarzenegger).

Ako ni to sve nabrojano nije dovoljno da se vidi veličina ovog uspješnog čovjeka, zamislite da vas i lično predsjednik Amerike Džo Bajden (Joe Biden) odlikuje nagradom za životno djelo.

Teško je povjerovati da bi išta slično uspio napraviti u BiH uprkos svom trudu, zalaganju i sposobnosti.

I uz sve to, nikada nije zaboravio domovinu i svoje početke. Jedan je od najboljih ambasadora koje je Bosna ikada imala. Svjetski, a naš!

Bečić je rođen u Ključu, ima suprugu i sina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.