LIČNOST DANA

Simon Rožman: Snažno Sarajevo

Slovenac složio ekipu koja se može boriti za titulu

Rožman: Promijenio stvari na Koševu. N. Šaljić

10.10.2023

Slovenski stručnjak Simon Rožman posložio je stvari u FK Sarajevo. Došao je na užarenu klupu, u trenutku kada stvari nisu baš štimale na Koševu. Sarajevo je ispalo iz Evrope, loše otvorilo sezonu u domaćem prvenstvu, nije bilo “Hordi zla”...

Onda je prvi čovjek kluba Ismir Mirvić povukao potez. Doveo je Senijada Ibričića za sportskog direktora, a s njim je došao Simon Rožman. Dočekan je s visokom dozom skepticizma. Tako je uvijek na Koševu, osim ako niste Husref Musemić, koji je ljubimac navijača Sarajeva.

Ogroman je pritisak i kada vodite dva kluba u glavnom gradu BiH, ali Rožman se uhvatio ukoštac s poslom i polako krenuo stvarati jednu ozbiljnu ekipu, kakvo je Sarajevo sada.

Sarajevo je „na papiru“ bilo jedan od kandidata za titulu i prije početka sezone, ali je sve trebalo posložiti i na terenu, što je Rožman i uspio. Promijenio je stvari na Koševu, a sada bordo tim diše za vratom Borcu. Ispod njih je Zrinjski i sigurno da će se do kraja sezone voditi velika borba za titulu.

Imao je Rožman i odličnu premijeru u najvećoj utakmici bh. fudbala, sarajevskom derbiju u kojem je slavio protiv poznanika iz slovenske lige Nermina Bašića s visokih 3:0. Slovenac osvaja simpatije navijača Sarajeva, a njih ne možete prevariti. I igrači su zadovoljni. „Lete“ po terenu, „grizu“ protiv svakog protivnika, što je potvrda dobre energije i atmosfere u klubu o kojoj je Senijad Ibričić nedavno govorio za „Avaz“.

Simon Rožman rođen je 6. aprila 1983. godine u Celju. Kao trener je vodio Celje i Domžale u dva navrata, Rijeku i Maribor. S Riječanima je osvojio Kup Hrvatske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.