LIČNOST DANA

Dejan Vidić: Neumoljivi golgeter

Tresao mreže sarajevskih rivala, a protiv Igmana dao het-trik

Vidić: Prvi strijelac lige. Facebook

13.11.2023

Sjajni napadač dobojske Sloge Dejan Vidić privukao je pažnju na sebe. Svoju premijernu sezonu u bh. fudbalu započeo je kao anonimus, a sada je neko o kome pričaju svi. Prvi je strijelac lige s deset pogodaka, zabijao je i sarajevskim rivalima, a u minulom kolu protiv Igmana je postigao het-trik.

Zablistao je na počecima svoje karijere. Okretan napadač, visok 1,97 metara, svakako je bio pojava, a dobri nastupi u dresu Zlatibora donijeli su mu svojevremeno transfer i u Crvenu zvezdu, koja ga je platila 300.000 eura. Bio je viđen kao zamjena za Milana Pavkova, koji je zablistao protiv Liverpula, i Zvezda ga je htjela unovčiti. No, Pavkov nije otišao, a Vidić je čekao priliku. Čekao, čekao i nije dočekao, a put ga je u 30-im doveo u Slogu. I sada ponovo živi svoj san, radi ono što najbolje zna - postiže golove.

Avantura u bh. fudbalu počela je savršeno - na debiju za Slogu je dao dva gola Sarajevu usred Koševa za pobjedu. Bio je to početak kao iz najljepših snova, a njegova bajka se nastavlja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.