LIČNOST DANA

Tomislav Kašljević: Zbog publike bira teži put

Već 18 godina s "Indexima i prijateljima“ oduševljava regiju

Kašljević: Radi sa svjetskim zvijezdama. Facebook

15.4.2024

Da bi publici bilo dobro, njemu zna biti poprilično teško. I publici je zaista dobro na koncertima "Indexi i prijatelji“, iza kojih stoji producent Tomislav Kašljević.

On je okupio gotovo 20 muzičara i pjevačkih zvijezda iz cijelog regiona i doveo ih u Bosnu i Hercegovinu na tri koncerta - u Sarajevu, Zenici i Banjoj Luci. S njima je publika otplovila u, mnogi će reći, bolja i ljepša vremena.

Kašljević je idejni tvorac projekta koji traje već 18 godina i koji u cijelom regionu čuva uspomenu na legendarnu sarajevsku grupu „Indexi“.

U respektabilnoj biografiji ovog Zeničanina sa zagrebačkom adresom je niz organizacija spektakularnih događaja. Prošle godine je u Sarajevo doveo svjetski spektakl „Jon Lord's Concerto for Group and Orchestra“, s megazvijezdom Brusom Dikinsonom (Bruce Dickinson) na čelu.

On je, još 2009. godine, prvi doveo Stinga na ove prostore, zatim 2010. Paka de Lusiju (Paco De Lucia) u Sarajevo, 2020. godine „Gipsy Kingse“, također u Sarajevo. Potpisuje i „Sevdah u Lisinskom“, producira „Đurologiju“, radi s najvećim regionalnim zvijezdama, kao i s internacionalnim... Počeo je kao novinar u Zenici, a danas radi sa svjetskim zvijezdama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.