KOLUMNE

Pronađen Dejton!

Piše: Sead NUMANOVIĆ

2.11.2017

Prvo je bh. primjerak Mirovnog sporazuma proglašen izgubljenim. Prvo je bh. primjerak Mirovnog sporazuma proglašen izgubljenim

Piše: Sead NUMANOVIĆ ([email protected]

Trakavica s izgubljenim pa nađenim originalom Dejtonskog sporazuma, sasvim očekivano, poprimila je groteskne razmjere apsurda samo nama svojstvenog!

Prvo je bh. primjerak Mirovnog sporazuma proglašen izgubljenim.

Onda je devet godina trebalo neimenovanom izvoru iz Predsjedništva BiH da ustvrdi da tako bitan dokument nikad nije ni nestao i da je u Arhivu Predsjedništva BiH. Pa je onda ekspresno rečeno da neki aktuelni članovi tog organa kažu da ga očima vidjeli nisu!

Pa je onda neki tamo lokalni baja rekao da su i oni konačno vratili svoj primjerak Dejtona. Gle čuda! I ministar sigurnosti BiH, koji i previše priča o svemu i svačemu, uglavnom onome što ga se ne tiče ni za šta ga plaćamo, progovorio je o epohalnom lociranju Dejtona!

Suluda spirala se nastavila i prevazišla razmjere Mliječnog puta. Smiješno!

Ali, eto, Dejton je tu. I? Šta sad? Promijenit ćemo ga? Svima će prihodi volšebno skočiti bar za hiljadu KM dnevno?

Neće! Prije će biti obratno!

Sapunska opera dostojna bolivudske produkcije u punom je zamahu uz utrkivanje lokalnih političara ko će dati što besmisleniju izjavu. I tu se otkriva suština cijele priče.

Naši će vajni vlastodršci u Predsjedništvu BiH te nižim organima vlasti iskoristiti svaku prigodu da nam skrenu pažnju i mažu oči.

Dok niko nije ni progovorio o odlasku 150.000 ljudi u jednom mandatnom periodu vlasti (četiri godine), za neizgubljeni papir svi imaju nešto reći.

Po ko zna koji put, tako, osvjedočismo se ko su naši izabrani predstavnici u vlasti.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.