KOLUMNE

Prepadanje građana

Piše: Sead NUMANOVIĆ

16.11.2017

U njenoj sjeni ostao je dio intervjua u kojem je Izetbegović upozorio i da je spreman „ići do kraja“ ako bi neko (Milorad Dodik) krenuo u avanturu osamostaljenja

Piše: Sead NUMANOVIĆ ([email protected]

Cijela halabuka digla se u vezi s prenesenim falsificiranim dijelom intervjua koji je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović dao za Deutsche Welle (DW).


Ono što je Izetbegović rekao, srbijanska agencija na izdisaju Tanjug nije htjela čuti, već je dala svoju verziju. I ni svi demantiji, kako samog Izetbegovića tako ni DW-a, nisu urodili plodom, halabuka se nastavila.

U njenoj sjeni ostao je dio intervjua u kojem je Izetbegović upozorio i da je spreman „ići do kraja“ ako bi neko (Milorad Dodik) krenuo u avanturu osamostaljenja.

A to „do kraja“ implicira ratnu opciju.

Bosni i Hercegovini, pa i cijelom regionu zapadnog Balkana, rat nije potreban. U moru problema koje imaju naša i ostalih pet država ovog regiona, uključujući i Kosovo, dakle, priča o ratu je oprobani scenarij odvlačenja pažnje. I kao i uvijek do sada, dok se javnost gloži o tome ko je šta rekao ili nije rekao, neki se mutni poslovi ubrzano odvijaju. I nije Balkan originalan u tome da se ljudima mažu oči dok se kradu milioni!

Nema logike u tome da svi halabuče o lažnoj vijesti, ali ima sistema.

Situacija u cijelom regionu svakodnevno je sve lošija. Ni SDA, ni SNSD, a ni cijela srbijanska politička garnitura, nemaju ništa kvalitetno ponuditi biračima, pa ih samo prepadaju. Metoda se do sada pokazala djelotvornom, jer maksima „šuti, samo nek' se ne puca“ i dalje ima prođu.

Ko je prošao rat, zna šta on znači. I, kao malo kada, sada ona narodna „ko želio rat, u kući mu bio“ ima posebnu težinu. 

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.