KOLUMNE

Zvizdićeva sela

Piše: Senka KURT

13.12.2017

Nije do Zvizdića, do nas je!

Piše: Senka Kurt ([email protected]

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić ozbiljno pretendira da ga proglasimo ideologom Potemkinovog sela, koje uporno i beskrupulozno gradi SDA.


Ako ćete pitati SDA, svi smo zaposleni (a zaposlit će, evo, uskoro još 100 hiljada), penzije i plaće stižu na vrijeme, ekonomski rast teško je zabilježiti, sigurni smo i predani kao Švicarci, tolerantni kao Skandinavci, uživamo u raskoši života svagdašnjeg.

Hvali se tako Zvizdić da Vijeće ministara uspijeva realizirati ključne obaveze i ciljeve te dodaje da je njegova vlada najefikasniji dio vlasti. Iz čega možemo zaključiti kakva nam je vlast uopće.

Brojni drugi, veli Zvizdić, ekonomski pokazatelji prikazuju rast, i to najbolji u regionu. Da ne istražujemo, jer je to jalov posao, ali bi bilo dobro da nam se pokažu i brojni drugi pokazatelji prema kojima smo prevazišli sami sebe. Sve ono što nam se dešava, zaključit će dalje Zvizdić, nismo osjetili na svojoj koži, već smo pročitali u izvještaju CCI-ja, koji je, eto, napravljen samo zato da bi nas ovako site, ugrijane, zadovoljne, zaposlene zaveo.

Kad je već o zavođenju riječ, nije zgorega naglasiti da Zvizdić i vlast koju on brani već godinama lijepim riječima i obećanjima zavode narod. Upitnik na odgovore EU, koje su druge zemlje riješile za četiri-pet mjeseci, kod nas je tema dana od prošlog decembra, Zakon o akcizama odnio je toliko vremena i energije da smo mogli sagraditi još stotine kilometara autoputa, podijeljeno je 66 miliona KM bez ikakvih kriterija, uglavnom se čini da ne zna lijeva šta radi desna, a da ne govorimo o blamaži s Transportnom zajednicom...

Uvjerava nas zato Zvizdić da je Vijeće ministara „generator svih pozitivnih dešavanja“, koje nekim čudom narod nikako da prepozna. Nije do Zvizdića, do nas je!

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.