SENKA KURT

Zvizdićeva sela

Autor: Senka KURT
13.12.2017 07:08
A
A
A

  • Nije do Zvizdića, do nas je!
    Nije do Zvizdića, do nas je!

Piše: Senka Kurt ([email protected]

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić ozbiljno pretendira da ga proglasimo ideologom Potemkinovog sela, koje uporno i beskrupulozno gradi SDA.


Ako ćete pitati SDA, svi smo zaposleni (a zaposlit će, evo, uskoro još 100 hiljada), penzije i plaće stižu na vrijeme, ekonomski rast teško je zabilježiti, sigurni smo i predani kao Švicarci, tolerantni kao Skandinavci, uživamo u raskoši života svagdašnjeg.

Hvali se tako Zvizdić da Vijeće ministara uspijeva realizirati ključne obaveze i ciljeve te dodaje da je njegova vlada najefikasniji dio vlasti. Iz čega možemo zaključiti kakva nam je vlast uopće.

Brojni drugi, veli Zvizdić, ekonomski pokazatelji prikazuju rast, i to najbolji u regionu. Da ne istražujemo, jer je to jalov posao, ali bi bilo dobro da nam se pokažu i brojni drugi pokazatelji prema kojima smo prevazišli sami sebe. Sve ono što nam se dešava, zaključit će dalje Zvizdić, nismo osjetili na svojoj koži, već smo pročitali u izvještaju CCI-ja, koji je, eto, napravljen samo zato da bi nas ovako site, ugrijane, zadovoljne, zaposlene zaveo.

Kad je već o zavođenju riječ, nije zgorega naglasiti da Zvizdić i vlast koju on brani već godinama lijepim riječima i obećanjima zavode narod. Upitnik na odgovore EU, koje su druge zemlje riješile za četiri-pet mjeseci, kod nas je tema dana od prošlog decembra, Zakon o akcizama odnio je toliko vremena i energije da smo mogli sagraditi još stotine kilometara autoputa, podijeljeno je 66 miliona KM bez ikakvih kriterija, uglavnom se čini da ne zna lijeva šta radi desna, a da ne govorimo o blamaži s Transportnom zajednicom...

Uvjerava nas zato Zvizdić da je Vijeće ministara „generator svih pozitivnih dešavanja“, koje nekim čudom narod nikako da prepozna. Nije do Zvizdića, do nas je!

Više o:

Komentar dana