Edin Skokić

Osveta vlastodržaca vjernim glasačima

Piše: Edin SKOKIĆ ([email protected])
06.01.2018 07:55
A
A
A

  • I dalje bi da nas pljačkaju i varaju.
    I dalje bi da nas pljačkaju i varaju.

U entitetu što se zove Federacijom BiH ničeg novog! Ponovo su na udaru najugroženiji, naravno, riječ je o penzionerima. Uskoro će na red doći i prosvjetni radnici i policajci, baš kao u domišljatom prednovogodišnjem skeču devedeset i neke, u popularnom serijalu “Top lista nadrealista”.  

Penzioneri će još koji dan čekati na posljednju penziju iz prošle godine, a nakon što dobiju crkavicu nedostatnu za život dostojan čovjeka u “zlatnoj dobi”, opravdano će početi strahovati za februarska primanja jer, kao što je poznato, budžet za 2018. godinu nije usvojen, a ni odluka o privremenom finansiranju.  

Penzioneri su do sada svoje crkavice dobivali zahvaljujući ugovoru o revolving kreditu, ali je njegovo važenje isteklo 31. decembra 2017. I je li se ko zbog toga počešao? Nije!

Važno je pričati o virtuelnom povećanju stope BDP-a, o zapošljavanju sto hiljada ljudi, o reformskim procesima... No, takve priče više ne prolaze ni kod male djece, pogotovo ako ih ispredaju vlastodršci kojima je milija i draža briga o ratnim zločincima od svagdašnjih muka naših penzionera.

Takvi manipulatori odavno su se obogatili preko leđa građana BiH. I ne znaju stati. I dalje bi da nas pljačkaju i varaju.

Upravo s takvima naši penzioneri imaju posla, ali i svi mi. Od prvih višestranačkih izbora tih nesretnih devedesetih godina obećavaju nam kule i gradove, a naša država je, primjerice, tek na 97. mjestu ''Forbesove'' liste po pogodnosti za biznis. Još ćemo se pohvaliti kako smo bolji od, zamislite, Afganistana, Haitija, Gambije i Čada.

Ni blizu Švicarske!

Upravo takvi su opljačkali i osiromašili penzionere, ali, vjerovali ili ne, upravo su penzioneri njihovi najvjerniji glasači.

Više o:

Komentar dana