KULTURA

Hit komedija "Šund naš svagdašnji" na Festivalu komedije "Smijeh je lijek" u Jelićevoj

Predstava je nastala u produkciji Adam scene iz Zagreba

Tekst je nastao kao posljedica dugogodišnjeg istraživanja. PR

Piše: A. H.

21.12.2022

"Šund naš svagdašnji" je komedija s elementima farse i parodije, koja na šaljiv i duhovit način, s dosta pjevanja i plesa, prikazuje sav šund i kič kojim smo svakodnevno okruženi.

Ova predstava na zabavan način prikazuje današnju društvenu zbilju i parodira sve društvene anomalije kojima smo preplavljeni u raznim medijima. Radnja predstave “Šund naš svagdašnji” je smještena u studio lokalne televizije. Lijepa televizijska voditeljica Lana Pišček u svojoj emisiji, kolažnog karaktera, ugošćuje razne tipove gostiju: od novopečenog političara parlamentarnog zastupnika, preko mladog pobjednika talent šoua, do samoprozvane kraljice Instagrama.    

Komedija s elementima farse i parodije. PR

Predstava prati niz komičnih pjevačkih i plesnih nastupa spomenutih gostiju i djeluje nam sve poznatom, ali svaka sličnost sa stvarnim likovima je namjerna, uz smijeh poručuje režiser Robert Krajinović, višestruko nagrađivani glumac i prvak drame Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici.

-Tekst predstave 'Šund naš svagdašnji' nastao je kao posljedica dugogodišnjeg istraživanja. Želja mi je bila kroz komediju s elementima farse i parodije na šaljiv i duhovit način, prikazati sav šund kojim smo svakodnevno okruženi " - pojasnio je Krajinović i pozvao sve da dođu u četvrtak 22.decembra 2022. u Centar za kulturu u Jelićevoj u 20 sati kada će se odigrati predstava pred sarajevskom publikom u okviru Festivala komedije "Smijeh je lijek".

Predstava je nastala u produkciji Adam scene iz Zagreba, i do sad je doživjela pedesetak izvođenja u Zagrebu, širom Hrvatske te u Austriji, gdje se skoro uvijek tražila karta više. U predstavi glume Robert Krajinović, Monika Mihajlović i Adam Končić , a glasom sudjeluju Tarik Filipović, Ana Begić Tahiri, Helena Kovačić i Vedran Mlikota.

-Dođite da se smijemo i provedemo kvalitetno vrijeme zajedno - pozvao je Robert na predstavu uz garanciju dobre zabave.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.