REŽIJA SONJE PETROVIĆ

Sutra na sceni Pozorišta mladih Sarajevo predstava "Lenora - Priča o podsvijesti Edgara Allana Poea"

Ovo je priča o njegovoj podsvjesti i krivici koju je osjećao zbog prerane smrti svojih voljenih

"Lenora - Priča o podsvijesti Edgara Allana Poea". Društvene mreže

N. A.

9.5.2023

Na sceni Pozorišta mladih Sarajevo u utorak, 10. maja, u 20 sati će biti izvedena predstava "Lenora - Priča o podsvijesti Edgara Allana Poea" u režiji Sonje Petrović.

Dramaturg je Segor Hadžagić, kostimografkinja i scenografkinja Narda Nikšić, kompozitor Nenad Kojić, saradnik na scenskom pokretu i asistent rediteljice Danilo Milovanović, dizajn plakata Ismar Žalica, a fotograf je Dženat Dreković.

U predstavi igraju: Edhem Husić, Mirza Dervišić, Belma Lizde Kurt, Aida Bukva, Ida Keškić, Lidija Kordić i Emina Topolović.

Pokušavajući da napiše svoju najpoznatiju poemu "Gavran" Edgar Alan Poe se suočava sa svojim najvećim strahovima - smrću žena koje je volio. Ovo je priča o njegovoj podsvjesti i krivici koju je osjećao zbog prerane smrti svojih voljenih, a iz koje su proizašli svi užasi koje je pisao.

Pokušavajući da napiše svoju najpoznatiju poemu "Gavran" Edgara Alana Poea se suočava sa svojim najvećim strahovima - smrću žena koje je volio. Ovo je priča o njegovoj podsvjesti i krivici koju je osjećao zbog prerane smrti svojih voljenih, a iz koje su proizašli svi užasi koje je pisao.

Cijena karte je 10 KM, a za studente i penzionere 5 KM. Rezervaciju ulaznica moguće je izvršiti na brojeve telefona 033 442 572, kao i putem njihove Facebook stranice. Blagajna Pozorišta mladih otvorena je svakim radnim danom od 12 do 14 sati i dva sata prije početka predstave.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.