STAV REDITELJA

Haris Pašović o koridi u Čevljanovićima: To je Seljački Film Festival

Nikada nisam čuo da učesnici bosanskih korida izražavaju svoju zgađenost sarajevskim kulturnim događajima koje oni plaćaju svojim parama

Haris Pašović. Facebook

L. S. R.

31.7.2023

Bh. reditelj Haris Pašović oglasio se na Facebooku  o koridi u Čevljanovićima, koja je održana jučer i koja je izazvala brojne komentare.

- Korida u Bosni i Hercegovini ima mnogo, a Čevljanovićevska je Bosanski Woodstock. To je proslava bosanskog duha, veselja, životne radosti. 

To je ujedno vrijeme godišnje modne revije sarajevskog snebivanja nad narodnim veseljem. Nikad nisam čuo da je zabranjeno u Čevljanovićima da neko digne urbani šator, gdje će svirati urbani bendovi, sa urbanim plesačicama, i gdje će se jesti organska urbana hrana.

Nikada nisam čuo da učesnici bosanskih korida izražavaju svoju zgađenost sarajevskim kulturnim događajima koje oni plaćaju svojim parama. Čevljanovićevska korida je Seljački Film Festival sa seljačkim crvenim tepihom - i seljačkom muzikom. To je Seljački East West i Seljački MES. Mi imamo naše urbane, "graDŽanske" - napisao je Prašović u svojoj objavi na Facebooku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.