VAŽNA PORUKA

U SARTR-u Počele pripreme za predstavu "Alice u krevetu" prema tekstu Suzan Sontag

Premijera planirana za 1.oktobar

Sa priprema za predstavu. SARTR

N. Aj.

15.8.2023

Na sceni Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) počele su pripreme za novu predstave “Alice u krevetu” prema tekstu Suzan Sontag, a u režiji mađarskog reditelja Zoltana Balazsa, saopćeno je iz te teatarske kuće.

Predstava se realizira u koprodukciji Festivala MESS, SARTR-a i teatra "Maladype" iz Budimpešte, povodom ovogodišnjeg obilježavaja 90 godina od rođenja Suzan Sontag, kultne američke autorice, esejistkinje, publicistkinje i počasne građanke Sarajeva.

"Alice u krevetu" je priča koja govori o mladoj ženi i njenim sukobima s ocem, braćom i društvom. Predstava o mentalnim bolestima s važnom humanističkom porukom. Njena relevantnost za naše vrijeme i kritika društva čine je aktuelnom i danas. "Alice u krevetu" je predstava o gubitku, nadi, ljutnji, duhovnim putovanjima, trijumfima i mašti.

Zoltan Balazs je umjetnik poznat po svojim eksperimentalnim, inovativnim produkcijama, njegovo entuzijastično preuzimanje rizika i kreativno eksperimentiranje prikazuje svijet bez ograničenja, nudeći nove mogućnosti za identitet i sudbinu.

Uloge ostvaraju Ana Mia Karić, Snežana Bogićević, Kemal Rizvanović, Matea Mavrak, Hana Zrno, Enes Kozličić i Sanjin Arnautović.

Premijera predstave "Alice u krevetu" je planirana za 1.oktobar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.